Војна 2001

Сподели со своите пријатели

На 8 август во 2001 година кај месноста Карпалак, на патот Скопје – Тетово, во заседа беше нападнат конвој на АРМ, при што загинаа 10 војници. Loading… Смртно страдаа: Сашо Китаноски, Нане Наумоски, Бранко Секулоски, Марко Деспотоски, Ердоган Шабаноски, Љубе Грујоски, Дарко Вељаноски, Веби Рушитоски, Горан Миноски и Пеце. МасакротПрочитај повеќе