вештачка интелиганција

Сподели со своите пријатели

Иако на тридневниот самит во Хирошима, лидерите на Групата седум (Г7) првенствено се занимаваа со теми кои се однесуваат на продолжување на помошта за Украина, дополнителни санкции против Русија и намалување на влијанието на Кина, регулаторниот пристап кон вештачката интелигенција (АИ) исто така беше дискутиран за прв пат. Loading… ДоговоритеПрочитај повеќе