Петар Фијала

Сподели со своите пријатели

Чешкиот министер за внатрешни работи Вит Ракушан денеска најави дека украинските воени бегалци ќе мора да почнат да се грижат за себе, но и за чешките граѓани, додека во соседна Полска властите отворено предупредуваат дека не можат да ги финансираат бегалците на неодредено време и бараат дел од трошоците заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По 13 месеци инфлацијата во Чешка почна да забавува и додека во јули изнесуваше 17,5 отсто, во август благо се намали на 17,2 отсто во однос на истиот месец од претходната година, објави денеска чешкиот завод за статистика. Loading… Забавувањето се должи на забавениот раст на цените на горивата иПрочитај повеќе