финска шведска

Сподели со своите пријатели

Сојузниците во НАТО ќе реагираат доколку Русија се обиде да изврши каков било притисок врз Шведска или Финска пред тие да станат полноправни членки на алијансата, изјави денеска генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг. Loading… „Незамисливо е сојузниците да не дејствуваат доколку Шведска или Финска бидат под некаков притисок“, речеПрочитај повеќе