Таа има 24 години и 285 килограми (видео)

Сподели со своите пријатели

Докторите и кажале дека таа ќе живее до 30 – тата година. А потоа се случило нешто чудно.

Loading...

Амбер Рачди е студентка од Орегон.  Таа има 24 години и 285 килограми. На свои 5 години, таа имала блиску 70 килограми, како да е возрасна личност.

Поради својот изглед, таа ги избегнувала луѓето, често своето време го поминувала во четири ѕидови. Другарки немала. Докторите ја опоменале дека ако продолжи со ова темпо, ќе живее до 30 -тата година.

Тогаш се случил пресврт – за година дена таа изгубила 157 килограми.

Мислев дека никогаш нема да ослабнам. Се` ме болеше. Бев заробена и се чувствував бедно. Не сакав да бидам таа личност, да бидам со ова големина. Понекогаш помислував дека е подобро да се не сум ни родила, вели Амбер.
– Јас сум спокојна само кога јадам. Страдам од анксиозност, и само со храна, јас не размислувам за светот околу себе. Тогаш не ме фаќа паника, објаснува Амбер и додава дека нејзиниот татко, чето знаел сурово да се нашали на нејзина сметка, само за да ја повреди.
24godini-devojka1

Пресвртницата се случила кога се таа преселила во Хјустон каде била извршена операцијата која се прави кај луѓе кај кои е неопходно под итно да симнат голем број на килограми , како би преживеале.

Амбер по операцијата има 128 килограми.

Погледнете како изгледа еден нејзин ден

https://www.youtube.com/watch?v=8XM3hmFWM74

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *