Слушањето музика за време на породувањето може да ја намали болката кај жените

Сподели со своите пријатели

Бројни студии покажаа дека музиката има позитивен ефект врз мажот, особено кога станува збор за неговото здравје, а она што е новооткриено ќе им помогне на сите бремени жени кои имаат страв од породување.

Loading...

 

 

Според експертите, ​​слушањето музика за време на породувањето може да ја намали болката, да им помогне на бремените жени да се концентрираат, да се релаксираат или да спијат помеѓу породувањето.

 

 

Loading...

„Истражувачите ги открија придобивките од слушање музика при породување уште во 2000 година, но бремените жени ја практикуваа само во изминатите неколку години. Звуците влијаат на централниот нервен систем, така што начинот на кој се перцепира болката се менува”, вели Марли Хол, акушерка.

 

 

Тие обично се одлучуваат за лесна поп музика или некоја релаксирачка инструментална и на тој начин ги одвлекуваат мислите од болката што ја чувствуваат.

 


Loading...