Слике за кои е тешко да се поверуе дека су реални (галерија)

Сподели со своите пријатели

Свашта свакоднено се дешава низ све, а ми и не смо свесни затој, меѓутим интернет е туј и социјални мреже нормално, па ретко што може да се скрие.

Лудачки слике кои ви ги пренасамо ќе ве натерав да се зачудите и да ги погледнете неколко пута, али бидет есигурни дека су реални.

Не знаемо дали физички е можно да се изведе овој, али уметник кој стои позади слику е довољно креативан.

Loading...

Овај слика ќе остави много прашања. Колку су високо? Зашто она га држи бебе? Што она уопште тражи туј? и вероватно најголемо Како га правив тој?

Овој е Јужна Морава, Република Чешка. Стварно изгледа каок сцена од бајке, ама тој е само реалан селски пејсаж.

На прв поглед изгледа како слика на некога уметника или на голо дрво пред помаранџесто небо. У реалност тој што е помаранџесто е пустинска дина која дава такву боју због утринско с’лнце.

Овај пештера е едно од најубави места на Исланд, Оаефајокул, исландски највисок активан вулкан, кој га компресира ваздух од лед и тој га прави облик, текстуру и бое.

Изгледа како сцена од научно фантастичан филм за разорување на Земју, али овој е стварно и надамо се дека сви су преживеле.

(Ilyke)


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.