Што правив људи к’д месечарив (видео)

Сподели со своите пријатели

Син решија да гу сними своју мајку која страда од месечарење (сомнамбулизам), т.е пореметување у спиење , кое припада на „семејство“ на парасомније.

Loading...

Месечари од фазу на длибок с’н, преваѓав у фазу на слабу свесност и извршев активности, кои обично се правив при целосну свесност.

Овија активности може да бидев незначителни, како седење на кревет, одење до купатило, чистење, а може да бидев и опасни, како возење, исклучително насилни дејства, грабање замислени предмети, или чак и убиство.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.