Секој извоз на оружје од ЕУ во Русија е оневозможен

Европската унија затвори „дупка“ што им овозможи на владите на ЕУ да извезуваат оружје во Русија во вредност од десетици милиони евра минатата година, и покрај ембаргото што стапи на сила во 2014 година, откако Русија го анектираше украинскиот регион Крим, пишува Воа њуз. Loading… Земјите на ЕУ продале оружје … Continue reading Секој извоз на оружје од ЕУ во Русија е оневозможенПрочитај повеќе