Се шири вирус на Вибер – не наседнувајте на лажни пораки

Сподели со своите пријатели

Неколку денови како преку апликацијата Вибер, на македонските корисници на мобилни телефони им пристигнува порака со линк кој е вирус, и кој се шири доколку го кликнете овој линк.

Loading...

Со кликање, корисниците ќе им испратите секакви пораки на вашите пријатели, слики од мобилниот телефон, а штетниот софтвер ќе му нанесе штета на вашиот телефон.

Доколку сте ја отвориле оваа порака, веднаш избришете го Виберот и повторно инсталирајте го одново ако сакате да го користите.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *