Русија ја прекина испораката на гас за Холандија, Гаспром тврди дека не плаќале

Рускиот енергетски гигант Гаспром денеска потврди дека целосно ја прекинал испораката на гас на холандската компанија ГасТера. Loading… Прекинот на испораката е затоа што ГасТера одби да плати за испорачан гас во април во согласност со шемата која предвидува трансакција во рубљи.   СЗО: Тутунската индустрија е еден од најголемите … Continue reading Русија ја прекина испораката на гас за Холандија, Гаспром тврди дека не плаќалеПрочитај повеќе