28.06.2019 12:57

Родители му го дале името Гугл, се надеваат дека ќе биде корисен како и интернет пребарувачот


Родители на едно момче во Индонезија на својот наследник му го дале името Гугл со надеж дека нивниот син ќе биде корисен во нивните животи подеднакво како истоимениот интернет пребарувач.

Мајката Ела Карин (27) и нејзиниот маж Анди Каја Сапутра добиле син во ноември минатата година, но името кое му го дале дури сега крена прашина во јавноста.

loading...

Анди (31) вели дека размислувале за тоа на симот да му дадат име поврзано со технологијата уште кога мајката била во шестиот месец од бременоста.

Во оптег биле и имињата Видоус, Ајфон и Мајкрософр и Иос. На списокот меѓутоа имало и едно убаво традиционално име – Албар Диргантара Путра, пишува Мирор.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments