Ретки признанија на Тито: Пијам виски и без бастум (видео)

Сподели со своите пријатели

Во мај 1975 година, низ Југославија  кружеле непотврдени информации дека  Тито е тешко болен, и дека се ближи крајот на неговиот живот. За да ги прекине тие озборувања, тој ги повикал новинарите во својата вила и им соопштил дека се` што го мачи е само ишијас.

Loading...

Во видеото кое е снимено во таа прилика,  Тито зборува за своите здравствени проблеми.

tito 650x325 Редак снимак Титовог признања: Виски пијем и без штапа, а у кревету тешко оно радим (ВИДЕО)

– Од кревет тешко се работи во кревет. Сега е подобро, можам и да одам. А слушам дека има и некои мои пајташи кои ги мачи ишијас, вели Тито на почетокот на видеото.

Понатаму, тој зборува за тоа како временските прилики делуваат на неговите здравствени проблеми.

– Токму накај 1 Мај почна тешко време и дожд, и мене страшно ме зафати. Се препаднав, си помислив дека нема да можам да одам на парада, вели Тито.

Кога ќе стане на нозе, Јованка му вели да почека за да му го донесе бастумот, на што тој дофрлува: ”Добро, не треба, можам ја и без бастум да се напијам виски”. 

 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *