Природен феномен кој ги шокираше сите: Тројно Сонце се појави на небото (видео)

Сподели со своите пријатели

Во градот Хејлун на североистокот од Кина се појави тројно Сонце кое ги изненади сите жители. Кинезите го забележале околу 08:30 часот, а илузијата траела околу 15 минути.

Набргу започнала и остра онлјан дискусија.

Loading...

Овој ефект сепак се нарекува парелија или „sundogs“, а се случува кога сончевата светлина минува под одговарачки агол низ мали кристали мраз кои лебдеат во воздухот.

https://youtu.be/jp0AuP6fvJc


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.