Практикувајте ги овие 4 навики во 2021 година за повеќе среќа

Сподели со своите пријатели

Американските психолози се обединија и донесоа четири универзални совети.

Loading...

Новата година нормално носи идеја дека од 1 јануари, ќе донесеме некои нови одлуки, кои ќе ги променат нашите животи на подобро.

Сепак, повеќето луѓе забораваат на тоа во првите две недели и продолжуваат како порано, што дефинитивно не е добро за нас.

Ви пренесуваме четири клучни промени што мора да ги направите сами по полноќ и влегување во 2021 година.

Секоја постапка што ја повторуваме во секојдневниот живот, добра или лоша, е навика што ја градевме со текот на времето. Сепак, психолозите тврдат дека идеален период за промена на навиките е Нова Година или Божиќ, кога добиваме поттик за нови работи во животот.

За американското списание АД, психолозите се согласија за четири одлуки што ќе донесат придобивки за секој од нас во животот.

 

Loading...

 

  1. Зборувајте помалку

Некои од клучните столбови на успехот се учење, градење односи, воспоставување врски и сите имаат нешто заедничко. Никогаш нема да ги постигнете ако само зборувате.

Вежбањето слушање за време на состанок ќе биде подобро за ментално компонирање на она што ќе го кажете следно. Слушањето е особено важно на деловните состаноци. Научете го вашиот мозок да се фокусира на она што другите луѓе ви го кажуваат.

  1. Размислете за односите

Ова е еден од најголемите предуслови за здравје, среќа и долговечност и нема никаква врска со откажување од пушење или редовен појадок.

Наместо тоа, станува збор за негување посилни и поисполнети односи со другите. Истражувањата од Харвард покажаа силна врска помеѓу здравјето на една личност и здравите односи.

 

 

Loading...
  1. Читајте повеќе

Иако ова може да изгледа како нешто старомодно, има причина за тоа. Истражувањата од Универзитетот во Единбург покажаа дека постои поврзаност помеѓу читањето во рана возраст и високите когнитивни функции.

Луѓето кои многу читаат имаат помалку стрес и посреќен живот, покажа студија на Универзитетот во Ливерпул.

  1. Одмарајте повеќе

Сите знаеме колку е важен квалитетен сон за нашето тело и ум. Најуспешните луѓе исто така не го прескокнуваат редовниот сон и бидете сигурни дека спијат осум часа секоја вечер.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *