„Повеќе од 5.000 луѓе убиени во Мариупол“

Градоначалникот на Мариупол, Вадим Бојченко, процени дека во тој опколен град загинале повеќе од 5.000 луѓе, пренесуваат агенциите, наведувајќи дека во средата околу 1.000 луѓе успеале да го напуштат тој пристанишен град. Loading… Бојченко изјави дека повеќе од 90 отсто од градската инфраструктура е уништена во бомбардирањето на руските сили. … Continue reading „Повеќе од 5.000 луѓе убиени во Мариупол“Прочитај повеќе