Поранешен командант во Вагнер пребегна во Норвешка и побара азил, ќе сведочи за злосторствата

Андреј Медведев, поранешен командант на вод од таканаречената група Вагнер, илегално ја преминал руско-норвешката граница и побарал азил во Норвешка. Loading… За ова тој зборуваше во интервју за рускиот Gulagu.net. Граничниот премин, наводно, се случил во четвртокот, на 12 јануари, во близина на рускиот рударски град Никла во регионот Мурманск. … Continue reading Поранешен командант во Вагнер пребегна во Норвешка и побара азил, ќе сведочи за злосторстватаПрочитај повеќе