Полска ја крена борбената готовност

Сподели со своите пријатели

Полските власти одлучија да ја зголемат борбената готовност на одредени воени единици во земјата поради инцидентот на истокот на земјата, објави портпаролот на полската влада Пјотр Мулер по состанокот на владиниот Комитет за безбедност и одбрана во врска со инцидентот.

Loading...

„Денеска се случи експлозија која доведе до смрт на двајца полски државјани. Службите истражуваат што се случило“, рече тој.

„Во врска со настанатата ситуација, воведени се процедурите кои се предвидени во таква ситуација, конкретно, штотуку е одлучено да се зголеми борбената готовност на одредени воени единици на територијата на Полска и да се зголеми борбената готовност. на некои единици на други безбедносни структури на територијата на нашата земја“, рече Милер, пренесува Спутник.