Парализирано момче го фрли помагалото за да стигне до целта на триатлон трка (видео)

Сподели со своите пријатели

На снимката која се најде на социјалната мрежа Јутјуб, споделен е емотивен момент кога младо момче Бејли Метјус, иако болен од церебрална парализа, успева да дојде до крај на трката во триатлон, фрлајќи го помагалото на самиот финиш.

Loading...

Бејли Метјус, осумгодишно момче од Нотингхамшир, беше поздравен од стотина луѓе кои застанаа да ја проследат триатлон трката во Норт Јоркшир, во недела попладне.

Иако момчето на самиот финиш падна неколкупати, тој успеа да се собере и да ја доврши трката без своето помагало.

Снимката е само доказ дека волјата за живот и борбата внатре во човекот, никогаш не треба да исчезне.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.