Овој доставувач на пица добил бакшиш кој му го променил животот (видео)

Сподели со своите пријатели

Денес добил толку надеж на која сум благодарен. Се уште чувствувам старвопочит, љубов и добрина која ми ја укажавте денес, напишал Џеф на својот Фејсбук профил.

Loading...

Џеф Луиз, доставувач на пица од Охајо, во текот на една достава доживеал искуство кое засекогаш му го променило животот.

Не насетувајќи дека ќе се случи нешто невообичаени, момчето се упатило да испостави нарачка во една американска црква. Откако стигнал, пасторо му врачил бакшиш од 700 долари.

Емотивниот момент го расплакал доставувачот.

Навистина е неверојатно колку се подготвени да помогнат луѓето кои воопшто не ме познаваат – вели момчето во емотивното видео кое е објавено на интернет.

Низ плачот објаснил дека неодамна завршил низ третман за одвикнување од дрога и дека овие пари ќе му помогнат да продолжи нормално да го живее животот. Момчето пред сите ветило дека ќе се бори да остане чисто, а своето воодушевување со неверојатниот настан веднаш го споделил на интернет.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.