Овие села во Старо Нагоричане се скоро празни

Општината Старо Нагоричане според последниот попис од 2021 година има вкупно 3.501 жител и тие живеат во нешто над триесетина села. Loading… Но, селата во текот на изминатите години се празнеле, покажува статистиката, што довело до пад на населението во општината за 27 отсто за период од две децении. Села … Continue reading Овие села во Старо Нагоричане се скоро празниПрочитај повеќе