Овде се кријат 14 видови животни: Можеш ли да ги пронајдеш?

Сподели со своите пријатели

Светската организација за заштита на животни во изумирање изготвила фотографија на која се наоѓаат повеќе од 14 видови најзагрозени видови диви животни.

Loading...

Во прашање е кампања за подигање на свеста за зачувување на животната средина. На пример, носогорот од островот Јава се наоѓа на црвената листа животни на кои им се заканува сериозно истребување, бидејќи останале уште 60 -тина животни од тој вид.

Пронајдете ги животните на фотографијата, бидејќи, како тргнало, овие животни еден ден ќе можеме само да ги видиме на слика.

 

zivotinje

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *