Овакој изгледа к’д читаш прогнозу за град с’с најдугачко име у свет (видео)

Сподели со своите пријатели

Најтрагично од све е што овој не е најдугачко име на град у свет. Рекорд е за европски континент, ама не и за свет. Име на овј град колко да ви изгледа чудно е Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Loading...

Али изговор на овој име не му беше проблем на овога прогнозера. Он лаганица си га изговори и задовољно што успејаја у тој продужуе и даље да си га тера свој дел од работу.

Ако сакате да дознаете како изгледа тој, а и како се изговара овој име слободно погледнете у видео.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.