Ова е највисокиот песочен замок во светот!

Сподели со своите пријатели

Најголемиот песочен замок во светот висок 16,68 метри се наоѓа во германскиот град Дујзбург.

 

Loading...

 

една германска туристичка агенција организирала изградба на замоци и донела 3.500 тони песок во некогашната челичана во Дујзбург.

Агенцијата ДПА пренесува дека Џек Брокбенк, претставник на Гинисовата книга на рекорди, потврдил дека станува збор за рекорд. До сега титуалата ја држел замок од 14,48 метри во Индија.

 

 

Песочниот дворец во Дујзбург е декориран со песочни модели на атинскиот Акропол, Саграда семејството во Барселона и Кривата кула во Пиза. Планирано е да стои најмалку до 24 септември.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.