Опасностите за здравјето поради дефицит на магнезиум

Магнезиумот е многу важен минерал за телото и здравјето воопшто. Многу луѓе сепак страдаат од магнезиумски дефицит без да сфаќаат. Докажувањето на недостаток на доволни количини магнезиум во телото е тешко, бидејќи крвните тестови не даваат целосна јасност. Магнезиумот учествува во повеќе од 300 различни биохемиски процеси во организмот. Количеството … Continue reading Опасностите за здравјето поради дефицит на магнезиумПрочитај повеќе