Од Средорек започна реконструкцијата на „Доне Божинов“ (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкцијата на дел од улицата „Доне Божинов“ во Куманово, соопштија денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Реконструкцијата опфаќа дел од асфалтот кој е видно оштетен од атмосферски влијанија.

Loading...

 

 

– Наместо крпење на дупки и санација, се одлучивме за целосно машинско гребење и асфалтирање на овој дел од улицата која е доста фреквентна-изјави помошникот раководител од одделението за комунални дејности, Момчило Јовановски.

 

 

Loading...

Реконструкцијата на „Доне Божинов“ е дел од програмата на општината за санација и реконструкција на улици за што во буџетот на општината за 2020 се планирани скоро 11 милиони денари.

 


Leave a Reply