Новинар на BBC ја откри тајната: Оваа банка некогаш перела пари за нацистите, а денес… (видео)

Сподели со своите пријатели

Се работи за Банка за меѓусебни порамнувања. Тоа е централна банка над сите во светот. Поголемиот дел од луѓето никогаш немаат слушнато за неа, но таа е многу важна институција.

Loading...

Тони гослин е британски активист, историчар, истражувач и радио новинар кој својата кариера ја започнал во воздухопловната индустрија, а е поранешен новинар на ВВС обучен од нивна страна.

Последните дваесет години соочен од фактот дека масовните медиуми пласираат огромна маса нејасни и нелогични информации, започнал да копа зад кулисите на светската политичка сцена и одлучил со јавноста да сподели се што открил, се она што никогаш нема да дознаете во медиумите.

Се работи за важноста која ја има Банката за меѓунардони порамнувања, банка која е над сите закони на оваа планета.

ММФ, сите централни банки и Светската банка имаат добиено задача да го котролираат протокот на пари и за светот постепено да ги направат недостапни паричните средства – предупердува Гослинг и додава дека се арботи за врвна банка обвиткана со велот на тајната.

Поголемиот дел од обичните луѓе немаат слушнато никогаш во животот дека вакво нешто и постои.

Тоа е неизмерно моќна меѓународна организација која ги надгледува парите ширум светот. Банката за меѓусебни порамнувања има седиште во Базел, Швајцарија и експозитури во Нонг Конг и Мексико Сити. Во принцип оваа банка никому не е одговорна, има целосен имунитет од порези. Таа е изнат сите закони и статути во светот и никогаш никој не слушнал за неа. Оваа банка за време на Втората светска војна перела пари за нацистите, а овие денови нејзината намена е да го води и насочува глобалниот финансиски систем. Денес постојат 58 светски централни банки кои и припаѓаат, а таа има моќ да упарвува со сите економии во светот, вели Гослинг.

Според неговите зборови на секои два месеци банкарите од целиот свет се собираат на тајно место во Базел на глобален економски состанок.

За време на тие состаноци тие одлучуваат за судбината на секој човек, жени, мажи и деца на оваа планета и никогаш за тоа нема да ви кажат. Банката за меѓусебни порамнувања е банка основата од страна на глобална светска елита за да делува во корист на истата, а наменета е за темелно уништување на економскиот систем – заклучил новинарот на ВВС.

Тој зборува и за елитната група Билдерберг и нивната годишна конференција на која, како што вели се собираат мрачни корпоративни сили, претставници на медиуми,  банки и племенски семејства, па тие прават завера кон човештвото кое го спроведуваат преку богатството, моќта, уцена и војна.

Исто така, Гослинг е еден од ректите кои прозборувале за „црното племство“, Ротшилд и Рокфелер, британското кралство и уште други семејства кои ја искористуваат моќта и богатството за да ја наметнат својата империјалистичка власт.

Loading...

Но, не е само тоа, Тони Гослинг гостувајќи во емисија на турска телевизија ја предуперди јавноста со факт дека ИСИС се створени од британските масони, поточно британската тајна служба која го створила „муслиманската“ ИСИС, па детално објаснува како Британија како моќна масонска сила управува со светот, но и го разорува за да ги исполни своите намери.

Меѓу другото во видеото слуштене што кажа тој па ја шокираше Турција, а и целата светска јавност.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.