Невероватно: Успеја да помери тенк што тежи 26 тона (видео)

Сподели со своите пријатели

Русин Иван Савкин од Владивсток направи нешто што е скоро па немогуќе. Он од место га помери легендаран тенк Т-34. Овј модел на тенк иначе тежни невероватни 26 тона.

Loading...

Руски билдер Савкин, познат е по тој што пред некое време помери локомотиву, ама с’г си има и нов светски еркорд померајќи га тенк.

Т-34 е советска производња и е прогласен за најдобар тенк у Други светски рат. Да не бија Т-34 советска војска никад не би победила у ботку на Курск, што е и најголема тенковска битка у историју, у коју учествувале около 6.300 „оклопњака“.

Да не га развлачамо превише, остављамо ви да погледнете како се помера тежина од 26 тона.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.