НЕПАЛ: Семејството ја протерало од дома поради менструација

Една жена во зафрлено село во Непал починала откако според традицијата била протерана од дома и приморана да живее во шупа за време на менструалниот циклус, соопштуваат тамошните власти. Властите наведуваат дека 21-годишната девојка веројтано починала поради вдишување чад одвнатре кога запалила оган поради ниските температури во планинското село. Телото … Continue reading НЕПАЛ: Семејството ја протерало од дома поради менструација