НАУЧНО ДОКАЖАНО: Овие типови луѓе имаат најдобар секс!

Сподели со своите пријатели

Истражувачите Фредерик Филип и Роберт Валеранд со колегите спровеле низа студии испитувајќи го концептот на „хармонична сексуална страст“, но и оние кои се однесуваат на опсесијата.

Тие дошле до резултати дека опсесијата со секс може да ве доведе до помало задоволство во креветот.

Тие тоа го објаснуваат со фактот дека луѓето кај кои е развиена „опсесивна сексуална страст“ тешко ја интегрираат својата сексуалност во другите области на животот и сексот го сметаат за цел, што го намалува уживањето кое од него го добиваат.

За разлика од нив, луѓето кои уживаат во „хармонична сексуална страст“ повеќе уживаат во сексот и тоа на спонтан начин. Тие поретко се расправаат и имаат помалку сексуални мисли во текот на денот.

Студијата исто така открила дека таквите луѓе имаат поголема контрола над сексуалниот нагон и одолеваат на предизвиците доколку имаат постојан партнер.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.