Најмладите кумановци традиционално се маскираа за првиот ден од април (галерија)

Сподели со своите пријатели

И оваа година се одржа традиционалниот Првоаприлски маскенбал во организација на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ на кој продефилираа околу триесетина индивидуални и групни маски на најмладите жители на Куманово.

 

Loading...

[huge_it_gallery id=”333″]

 

Најмладите ги забавуваа Марко и Александра, актери во кумановскиот театар, а водено и водители на вчерашната манифестација кои беа маскирани во Лавче и Плашило.

Најмалите се маскирани, сите се подготвени за едночасовната забава. И оваа година ќе бидат доделени награди за прво, второ и трето место, награда за најдобар сценски настап, најиновативна маска и групна маска, а ќе бидат доделени и пофалници, изјави в.д. директорот на центарот за култура Сашо Костовски.

Инаку ова е 21-ви пат да се организираа оваа манифестација во НУЦК „Трајко Прокопиев“, со традиција од 1994 година.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.