На кога бе да зимав прасе? (видео)

Сподели со своите пријатели

И Срби имав нешто сличну судбину с’с нас, т.е. плаќав радиодифузну таксу за скоро катастрофалан програм, али такса е такса, држава е држава и нема лабаво.

Loading...

Али изгледа дека тој и не важи за овија двоица старци што ги анкетираја некој новинар на Б92. Он има кажуе дека ако не плаќав ќе дојдев извршители и ќе га направив тој ако треба и преко стоку, т.е. дека ќе има ги земев прасиња.

А, како реагирав сељаци на овуј одлуку, мора сами да погледнете. Не е убаво да се смееш на туѓу муку, викав кој се смее ќе навее, ама смејте се па и ми плаќамо, што има полошто од тој.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.