МВР спроведува анкета: Оценете ја сообраќајната полиција

Сподели со своите пријатели

Министерството за внатрешни работи спроведува анкета за работата на сообраќајната полиција по воведување на системот за снимање со камери.

Loading...

– Почитувани граѓани, во изминатите неколку месеци Полициските станици за безбедност во патниот сообраќај во Тетово, Гостивар, Куманово и Охрид започнаа со употреба на камери за регистрирање на контактот со граѓаните. Овој проект е имплементиран со поддршка на Амбасадата на САД во Северна Македонија и ИЦИТАП меѓународната програма за помош и обука при водење на кривични истраги на министерството за правда на САД. Проектот веќе во следна фаза планира имплементација на системот за снимање со камери на територија и на другите Сектори за  внатрешни работи ширум државата со што целата сообраќајна полиција би била опремена со таков систем со кој ќе се отстрани било каква можност за коруптивно и незаконско постапување.

 

 

Со цел оценка системот на мобилниот систем за снимање со камера (МССК) ги покануваме граѓаните кои имале искуство со сообраќајна полиција опремена со систем за снимање со камери да ја искористат можноста да ја пополнат анкетата со цел оценување и понатамошно развивање на овој систем.

 

Loading...

 

Оценувањето ќе се врши преку пополнување на анонимна анкета од мобилен телефон со едноставно скенирање на следните QR кодови на македонски и албански или со директно кликање на следниот линк.

Мк – https://www.surveymonkey.com/r/BWC_MKD

Алб https://www.surveymonkey.com/r/BWC_ALB

Интегрално соопштение: МВР


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *