Реакција на момче со Даунов синдром за првото работно место (видео)

Сподели со своите пријатели

Се знае колку многу е тешко луѓето со Даунов синдром да најдат работа, па кога 19- годишниот Бен Сандерман аплицирал за работна позиција во хотел во Фриско, Тексас, немал многу надеж дека неговата апликација ќе биде прифатена.

Loading...

Можноста за вработување била изведена преку Проектот за пребарување, програма која им помага на младите лица со посебни потреби за да преминат од средното уличиште во работниот свет.

Откако Бен аплицирал, тој со денови чекал писмо во сандачето, и откако стигнало писмото во кое му пишувало дали е примен или не е примен за работа во хотел, неговата мајка Шарон го снимала моментот додека тој ги читал неверојатните вести во писмото.

Ова е апсолутно брилијантен момент.

https://www.youtube.com/watch?v=Msjjqv8nQ9Q

Напорната работа за Бен ќе започне во август, кој ќе работи 8 часа во смени во хотелот.

Секој успеџ,  Бен!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *