Метода за множење која не ни ја објаснија на школо (видео)

Сподели со своите пријатели

На социјалната мрежа Јутјуб, достапно е видео кое може да го олесни животот на учениците по предметот математика.

Loading...

Имено, се работи за јапонска метода на множење, која објаснува како да се помножат два броја притоа користејќи визуелене дијаграмска техника.

Ова е перфектна метода и за оние кои цел живот се борат со аритметички задачи.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.