Маж од Нов Зеланд изградил црква од дрва и зеленило (видео)

Сподели со своите пријатели

Ако во моментот не знаете што всушност читате, можеби ќе помислите дека на насловната фотографија гледате сцена од видео игра или игран филм. И, нормално дека ќе погрешите.

Loading...

Ова е всушност фотографија од реалноста и ја отсликува црквата направена од дрва, и тоа од талентиран човек по име Бери Кокс од Нов Зеланд.


Дали верувате дека досега се јавиле безброј парови кои сакаат да се венчаат токму во ова прекрасна црква во која може да влезат сто луѓе?

”Ја расчистив стазата во април 2011 година, и направив железна конструкција, исцртувајќи ги сите истражувања кои ги направив проучувајќи ги црквите сите овие години. Сакав кровот и ѕидовите да бидат поинакви, да ги истакнам пропорциите, токму како кај масонските цркви, вели Кокс, кој е ктитор на една од најчудните но и најубави цркви во светот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.