Малото киднапирано момче Стефан од Србија е пронајдено мртво (видео)

Сподели со своите пријатели

Јово Грујиќ, селанец од местото каде беше пронајден киднапираниот 12-годишнник Стефан Илиќ, раскажа за тоа како и каде го пронашол телото на дететото кое од сабота се водеше како исчезнато.

Loading...

– Ги водев говедата на ливадата и решив да се измијам во реката. Морав да се освежам бидејќи многу беше топло. На неколку метри од мене пловеше тело на дете, закачено на гранки. Веднаш знаев дека е Стефан па се јавив во полиција, вели тој.

Деталите за смртта на малиот Стефан кој беше киднапиран во саботата сеу ште не се познати. Во моментот кога мајката на Стефан дава изјава за српски Курир, тие дознаваат за смртта на својот син.

Дванаесетгодишниот Стефан Илиќ денес беше пронајден мртов во канал.

Стефан исчезна во саботата околу пладне во Србија.

Полицијата дојде до снимка од автомобилот со кој бил киднапиран малиот Стефан Илиќ од Србија.

Момчето било киднапирано додека си пасело овци до своето помало братче, кое за среќа избегало од канџите на киднаперите.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.