Луѓе спасија куче од давење давајќи му вештачко дишење (видео)

Сподели со своите пријатели

Откако се фрлило во вода, куче од расата Лабрадор, почнало да се дави при што било извлечено надвор, и спасено од двајца случајни минувачи кои на кучето му пружиле прва помош со вештачко дишење и масажа на срцето.

Loading...

Драматичното спасување било снимено од случаен минувач кој го снимил спасувањето на кучето по име Зена. Спасувачите се одлучиле да и помогнат на Зена со вештачко дишење и симултана масажа на срцето, по што за неколку секунди, кучето се вратило во живот.

Судејќи според видео записот, слободно може да се каже дека човековата хуманост понекогаш навистина нема граници.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.