Луд подвиг: Пилот пролета низ пукнатина широка 3 метри (видео)

Сподели со своите пријатели

Ули Емануел од втор обид, го оствари можеби најхрабриот скок во историјата на ”base” џампинг.

Loading...

Пукнатината низ која пилотот пролета е помала од три метри.

Светски познатиот пилот Ули Емануел цели три години сонувал за овој подвиг. Се спремал со месеци, а тогаш ја донесе и конечната одлука.

Промашување на пукнатината најверојатно значеше и смрт.

На такви брзини тоа би било просто неизбежно. За среќа, подвигот помина во најдобар можен ред.

Еве како изгледаше лудиот подвиг на пилотот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.