Кога природата си ги враќа заземените предели (фото)

Сподели со своите пријатели

Постојат многу безживотни локации низ светот, почнувајќи од Чернобил до островот Хашами во Јапонија. Иако се напуштени, се`уште е трогателно кога ќе се фрли поглед на места во кои некогаш постоел живот и човечка активност, а кои сега изгледаат како градови и места за духови.

Loading...

Такво е и рибарското кинеско село на островот Шенгси, полуостров со речиси 400 -ни мали острови по течението на реката Јангце. Местото е напуштено, а за сметка на тоа, природата полека си ги враќа своите предели одамна заземени од човечка рака.

Островот за оние кои ја играат компјутерската игра Call of duty, ќе се сложат дека местото изгледа како мапата за пронаоѓање скриено богатство.

 

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.