Кога еден татко вреди за две мајки (фото)

Сподели со своите пријатели

Татковците вообичаено не се важни колку и мајките. Нивната улога во семејството е секогаш во сенка од улогата на мајките кои се грижат за децата од утро до вечер.

Loading...

И додека мајките готват, спремаат низ дома и ги вршат сите домашни работи, некаде низ светот, татковците се вистински дадилки, подобри од две мајки одеденаш.

За да се уверите во нашите тврдења, погледнете ги следните фотографии.

1. Татко во Кина секој ден пешачи 29 километри носејќи го своето хендикепирано дете на училиште.

Chinese Father Carries His Disabled Son 18 Miles To School Every Day

2.Откако самохран татко не можел да ја средува косата на својата ќерка, се запишал на курс за фризери.

Single Dad Couldn’t Do His Daughter’s Hair, So He Went To Beauty School

3. Татко и хендикепиран син заедно се натпреваруваат во различни атлетски настани, вклучувајќи и маратон.

Loading...

Father And Son Have Competed Together In Various Athletic Events, Including Marathons

4. Татко се тетовирал за неговата ќерка да не се чувствува лошо поради нејзиниот имплант.

 

Dad Got A Tattoo So His Daughter Wouldn't Feel Bad About Her Implant

5. Очув ја маскирал инвалидската количка на својот 6-годишен син во тенк за Ноќ на вештерките.

Step-Father Turns His 6-Year-Old Son With A Wheelchair Into A Tank For Halloween

6. Татко се маскирал во Црвенката бидејќи ќерката сакала да биде Волкот.

Dad Dressed Like 'Little' Red Riding Hood Because She Wanted To Be The Wolf

Loading...

7. Tатко спрема креативни сендвичи и ужинки за училишниот оброк на својата ќерка.

Dad Makes Creative Sandwiches And Snacks For His Daughter’s School Lunch

Dad Makes Creative Sandwiches And Snacks For His Daughter’s School Lunch

Dad Makes Creative Sandwiches And Snacks For His Daughter’s School Lunch

9. Татко ги тетовира цртежите на синот на својата рака уште кога тој имал 5 години.

This Dad Has Been Tattooing His Son’s Drawings On His Own Arm Since He Was 5

10. Татко дозволува неговата ќерка да му ги лакира ноктите додека игра видео игра.

Dad Lets His Daughter Do His Nails While Playing A Video Game

Loading...

Извор: Стоп.мк


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.