К’д станеш рано сабајле за на работу, а уствари још спиеш (галерија)

Сподели со своите пријатели

Некои сабајлиња едноставно су много тешки за будење, небитно дали касно сте си легнале и колко сте спале, умор знае увек да биде туј.

Најпаметна работа што би сакале да гу направите у такву ситуацију е да се вратите још некој саат да одспиете, ама к’д обавезе викав од врата мора да се стане и покрај сви муке.

Е такој тија станувања можев малце да га збунив човека и несвесно да прави глупости на кои ќе се смее цел свет.

Ќе ги облече панталоне, штом испие кафе.

Жалче заспаја и га уапсиле.

Надамо се дека има још од воќан јогурт барем за још едно пробно сипување.

Само га прати сообраќајан знак.

Друже шљиц ти е откопчан на гузицу.

Барем не спие на работу.

Ќе биде некој ваљада довољно љубазан да му каже пред да се утепа.

Све док е резервар пун немаш гајле.

После с’с лопату ќе га усисамо тепих.

Кој мора да работи нека работи ја ќе предрему.

Едвај се држи.

Ај можда нема да примети никој.

Он се грижи за безбедност.

Среќа не може да се удави.

(LifeBuzz)


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.