Капењето на новороденче е прогласено за најубаво видео на социјалните мрежи (видео)

Сподели со своите пријатели

Видео записот од капење на новороденче од страна на медицинската сестра и акушерка, Сониа Рошел, беше прогласено за едно од најубавите видеа постирани некогаш на социјалните мрежи.

Loading...

Имено, методата на сестрата Рошел, која по долгогодишна работа со новороденчиња, развила своја техника за капење на бебињата, притоа правејќи им да се чувствуваат како да се наоѓаат во мајчината утроба стана вистински интернет хит.

Сониа Рошел овој вид на капење на бебињата го истражувала долги години, и тоа со набљудување на рефлексите на доенчињата и првиот допир со вода. Оваа видео всушност покажува како бебињата реагираат и се однесуваат во мајчината утроба, а самото капење трае 10 до 15 минути.

Сониа своите мали човечиња ги подвргнува на оваа капење се до својата двомесечна возраст. Како искусна сестра и акушерка во одделот пуер – периум на Клиниката во Париз, таа не препорачува родителите да го праваат оваа со своите деца, затоа што се работи за специфичен и професионален пристап.

https://www.youtube.com/watch?v=uQRGDv_uolQ

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *