Колку пати сте се запрашале како коцките мраз во кафуле се целосно проѕирни, а оние што ги замрзнувате дома се непроѕирни и матни. Тајната е во една работа, таа е многу едноставна и лесна.
Чекор 1: Користете вода од апаратот
Водата од апаратот е појасна и почиста!
Една од работите предизвикани од непроѕирен мраз е прашина и дополнителни минерали во водата од чешмата. Филтрираната вода е многу подобра ако сакате да направите проѕирен мраз!
Чекор два: Сварете ја водата!
Ова е многу едноставно, но многу ефикасно.
Се вари вода и се остава да се излади.
Откако ќе се излади, повторно зовријте ја водата.
– Тоа е тоа!
Објаснување: Двојното вриење го елиминира растворениот воздух во вода и ги распаѓа минералите во водата.
Ако сакате да го декорирате мразот и да му дадете вкус, можете да додадете овошје или овошен екстракт во водата, ќе изгледа убаво, ќе биде вкусно и здраво.