Како треба да изгледа човекот за да преживее сообраќајна несреќа? (видео)

Сподели со своите пријатели

Австралиски вајар направил скулптура на „совршен човек“ кој би преживеал тешка сообраќајна несреќа. Тој има голема глава, мали уши, нема врат и има супер флексибилни колена.

Скулптурата е направена според инструкциите на трауматолошкиот хирург Кристијан Кенфел кој зад себе има голем број интервенции над странани лица во тешки сообраќајни несреќи, а на помош во оваа креација му бил Дејвид Логан, инжинер за безбедност во сообраќајот.

Недостатокот на врат значително ги намалува шансите за смртен ихсод, а кожата му е здебелена поради раните и исечениците.

 

Loading...

[wpdevart_like_box profile_id=”1414421878780055″ connections=”show” width=”400″ height=”650″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.