Како реагирав људи к’д имав прилику да опљачкав слепу особу (видео)

Сподели со своите пријатели

Адријан Ги, дошја на идеју да направи интересан социјалан експеримент за да види како ќе реагирав људи, к’д преправен у слупу особу, тражи да му раситнив 5 долара, а нуди им 50.

Експеримент е направен у Австрију, а како реагирав поединци ќе се шокирате. Некои од њима ќе му ги земев 50 долара и едноставно ќе си отидев, док ќе му вратив само пет долара раситнето, а остатак ќе си га задржив.

Од другу страну, онија поштени ќе га предупредив дека банкнота коју гу нуди не е од пет него од 50 долара.

Ама да не ви раскажуемо разгледајте га целот видео и можете само да замислите како би људи реагирале куде нас.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.