Како лесно може да се измами едно дете (видео)

Сподели со своите пријатели

Сигурно досега на Вашето дете му имате кажано 100 пати да не зборува со непознати.

Loading...

Мислите дека на тој начин Вашето дете е безбедно?

Овој социјален експеримент покажува дека тоа не е така. Американецот Џои Саладс посети неколку локации на деца и со камера покажа колку брзо може детето да тргне со него.

Првин тој бара дозвола од мајката за да поразговара со нејзиното дете, а потоа и да оди со него во непознат правец. Со помалку од една минута разговор, тој си заминува од местото заедно со детето.

Погледнете го видеото и бидете малку повнимателни.

https://www.youtube.com/watch?v=KT2osJtpFhc


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *