Како ќе изгледаше Југославија доколку се оствареше планот на Тито?

Некои денес со носталгија се сеќаваат на Југославија, сметаат дека тогаш се живеело безгрижно и побезбедно, а другите сметаат дека Југославија била вметнато творештво кое со сила децении се обидувала со окупација и во заедништво да задржи неспоиви народи. Меѓутоа, кој знае каквасудбина би ја снашла Југославија во случај да … Continue reading Како ќе изгледаше Југославија доколку се оствареше планот на Тито?Прочитај повеќе