Како изгледа експлозија на нуклеарна бомба под земја? (видео)

Сподели со своите пријатели

Постојат многу начини за да ископа огромна дупка, но далеку најимпресионирачки е детонирање на нуклеарен експлозив под земја што покажува и неодамна објавеното видео.

Иако екслозијата над површината исто така би направила кратер, со покопување на експлозивод под површината на земјата заробува дел од енергијата и ги присилува да бидат насоченик надолу.

Земјата под бомбата се „притисне“ додека поголемиот дел од земјата над се помера поради јачината на експлозијата и под површината настанува голема шуплина. Додека се случува тоа изгледа како тлото да пропаѓа.

Американското министерство за енергетика во неколку наврати користело ваков начин на предизвикување кратери во земјата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.