Како да објасните на странца што е промаја? (фото)

Сподели со своите пријатели

Значи нигде у свет, освен на Балкан не постои израз промаја. Само овдека људи патив од такву работу, што к’д некој од странство ќе ве праша што е тој не знаете како да му објасните.

14034977_930581453720683_7131783789186580235_n

Loading...

Еве некој дошја на идеју па саставија дефиницију за тој, која преведена на нашки вика:

Промаја е мистична сила на природу одговорна за пуно заболувања и смрт на милиони Балканци низ истоју.

please


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.